Na stronie

Naszą witrynę przegląda teraz 11 gości 
largerlargerlarger
{include_content_item 94}
{include_intro 95}
Forum Ananda Margi
Witamy, Gość
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Najlepsze otoczenie sprzyjające jodze/medytacji. (1 wejść) (1) Gość
W dół Ulubione: 0
TEMAT: Najlepsze otoczenie sprzyjające jodze/medytacji.
Bernacik (Użytkownik)
Fresh Boarder
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Najlepsze otoczenie sprzyjające jodze/medytacji. 5 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 0  
Witam!
Pierwszy mój post na forum, więc witam wszystkich.

Nie wiedziałem za bardzo gdzie załozyć temat, więc zakładam tutaj (w razie czego prosze o przeniesienie do inengo działu).
Studiuje architekture, i będe wykonywał projekt centrum jogi/medytacji.
Moje pytanie do was (jako ludzi obeznanych z tym tematem) brzmi nastepująco:
Jakie jest najlepsze otoczenie sprzyjące medytacji? Projekt będzie wykonany najprawdopodbnie w środku lasu, w jakims ładnym otoczeniu (nie mam jeszcze wybranej działki). Czy takie otoczenie (bliskośc natury, kontakt z naturą) będzie sprzyjające? Centrum będzie umieszczone w przeszkolnej kostce.

Prosiłbym o jak najwięcej opini na ten temat, gdyż bardzo mi one pomogą. Jesli nie będzie to Wam przeszkadzało użyje ich w opisie do projektu, który będzie moją pracą inżynierską.

Z góry dzięki za wypowiedzi pozdrawiam!

Zaloguj się Zaloguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Mira (Admin)
Admin
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O:Najlepsze otoczenie sprzyjające jodze/medytacji. 5 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 0  
Do medytacji faktycznie potrzebny jest kontakt z przyrodą. Jesteśmy jednym w przyrodzie. Medytacja jest uwolnieniem umysłu. Nie wszyscy potrafią medytować w środowisku zakłóconym hałasem. To co nas otacza wokół podczas medytacji, jest też w nas. A więc, musi by to miejsce pozytywne energetycznie i wyciszone.
Dla mnie najwspanialszym miejscem do medytacji są góry w bliskości z lasem

Zaloguj się Zaloguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Do góry